Skip to content

Werkvoorbereider Bouw (startersfunctie: ervaring niet nodig!)

Nederland, Noord-Holland, Regio HaarlemExtern W&S

Functieomschrijving

Per z.s.m., 24-36 uur in de week en voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband


Startersrol: Werkvoorbereider Bouw (ervaring niet vereist)

Heb jij een MBO of HBO diploma in de richting van Bouwkunde, Middenkaderfunctionaris Bouw, The Built Environment, Stedenbouwkunde, Tuin- en Landschapsontwerp, Ruimtelijke Ordening, Planologie, Techniek, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar? Heb je nog geen werkervaring maar wel ruimtelijk inzicht? Lijkt het jou leuk voor gemeenten te werken aan de wereld van morgen en wil je graag groeien in het vakgebied van Werkvoorbereiding?

Voor een uitvoeringsorganisatie voor gemeenten zoeken wij meerdere Werkvoorbereiders Bouw die aan de slag gaan met onder andere het beoordelen van bouwtekeningen en het checken van vergunningen. De organisatie biedt je in de eerste 2 weken een cursus aan waarmee je klaargestoomd wordt voor het werk, dus ook kandidaten die geen of weinig werkervaring hebben zijn welkom om te solliciteren. Een passende opleiding en ruimtelijk inzicht zijn het belangrijkst. 

Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan snel verder!

De organisatie

De organisatie regelt sinds 2017 de uitvoeringswerkzaamheden van de gemeentelijke belastingen verricht voor verschillende gemeenten. Ze regelen onder andere de uitvoering van de wet WOZ, de aanslagoplegging, de afhandeling van bezwaar- en beroepschriften, de (dwang)invordering en de afhandeling van verzoeken om kwijtschelding. Ook bieden ze gemeenten ondersteuning bij de belastingverordeningen, de berekening van de gemeentelijke tarieven en voor bijdragen aan de gemeentelijke producten in het kader van de planning & control cyclus.


Wat ga je doen?

Als werkvoorbereider beoordeel je objectkenmerken vanaf bouwtekeningen, zoals oppervlakte en inhoud van gebouwen en vervolgens werk je deze gegevens uit. Je checkt bouwvergunningen en controleert deze onder andere met de aanwezige gegevens van woningen en niet-woningen. Jij adviseert ook je collega-taxateurs over splitsingen en/of samenvoegingen van objecten maar ook bij de behandeling van bezwaren en beroepen. Eveneens heb je in je rol als werkvoorbereider telefonisch contact met belastingplichtigen en verstrek je hen informatie over de lokale belastingen. Zo nu en dan ga je ook fysiek naar een locatie ter inventarisatie.

Daarnaast werk je voor verschillende gemeenten en ben je in deze rol dienstbaar en nuttig bezig richting de maatschappij. Dat geeft voldoening!


Wat bieden zij?

 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden wij een salaris tussen de €2.581 en €3.732 (functieschaal 8 CAO gemeente) bruto per maand op basis van 36 uur per week.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Hybride werken: 50% thuis en 50% op kantoor (ongeveer). Je werkt in een leuk team en het werken op de mooie locatie versterkt het teamgevoel en helpt je sneller te ontwikkelen.
 • Een gezellige groep collega’s die vergelijkbaar werk doen.
 • Regelmatig borrels en leuke groepsuitjes om het teamgevoel te versterken.
 • Ervaring opdoen met het werken voor en met gemeenten.

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde MBO of HBO opleiding in de richting Bouwkunde, Middenkaderfunctionaris Bouw, The Built Environment, Stedenbouwkunde, Tuin- en Landschapsontwerp, Ruimtelijke Ordening, Planologie, Techniek, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar.
 • Ruimtelijk inzicht en je kunt bouwtekeningen lezen.
 • Bij voorkeur kennis van gemeentelijke belastingen en WOZ.
 • Ervaring op het gebied van verwerken van gegevens binnen geautomatiseerde systemen.
 • Bereidheid tot het volgen van opleidingen en jezelf te ontwikkelen in het vakgebied.


Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan snel met Frank Boland via 06 3449 2780 of stuur een mail naar frank@tripledetachering.nl.
Direct solliciteren kan uiteraard ook.

of