Skip to content

Strategisch Projectmanager Natuurgebied Zuilen

Nederland, Utrecht, UtrechtInterim/ ZZP

Functieomschrijving

Per 15 december 2022, 20 uur per week en voor 12 maanden met mogelijkheid tot verlenging van 1 x 12 maanden

Opdracht
Voor de gemeente Utrecht zijn wij op zoek naar een Strategisch projectmanager Natuurgebied Zuilen, die aan de slag gaat met het organiseren en coördineren van het proces voor vaststelling van de visie door de raad, de vervolgfasen voor uitwerking van de visie naar concrete uitvoering(splannen) en alles wat daarbij komt kijken.

De gemeente
Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland met een verwachte groei naar 450.000 inwoners in 2040. In de onlangs door de raad vastgestelde ‘Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040’ staat hoe Utrecht de komende 20 jaar wil inzetten om de verwachte groei op een gezonde wijze te faciliteren. Utrecht ontwikkelt zich tot een ’10 minuten-stad’, waar openbaar vervoer, groen, winkels, sport, cultuur en andere dagelijkse voorzieningen ‘binnen 10 minuten afstand’ in de buurt zijn. De groei zal vooral binnenstedelijk worden gerealiseerd en rond een aantal (hoog) stedelijke nieuwe knooppunten.


Een belangrijk onderdeel van de RSU 2040 is de Groene Schaalsprong. Een schaalsprong in het groen is nodig om de stad klimaatbestendig en gezond te maken voor de huidige en toekomstige bewoners, werknemers en bezoekers. Concreet betekent de Groene Schaalsprong dat er binnenstedelijk 440 ha groen moet worden toegevoegd en 250 ha buiten de stad. Hiervoor heeft het college een aantal icoonprojecten benoemd. Eén van deze icoonprojecten is het project Natuurgebied
Zuilen. In het coalitieakkoord Utrecht 2022 – 2026 “Investeren in Utrecht: kiezen voor gelijke kansen, betaalbaar wonen en klimaat” is de ambitie opgenomen om Natuurgebied Zuilen als één van de parken toe te voegen aan de stad in deze collegeperiode. Natuurgebied Zuilen bestaat nu vooral uit bos en weilanden. Wij willen hier, samen met de stad, een groot groen gebied van maken met veel natuur, ruimte om te wandelen, verblijven, te sporten en de cultuurgeschiedenis te ervaren. Het gebied wordt een ruim veertig hectare grote schakel tussen de stad en het landschap aan de noordwestzijde van Utrecht.

Wat ga je doen? 

Jouw werk bestaat uit het organiseren en coördineren van het proces voor vaststelling van de visie door de raad en de vervolgfasen voor uitwerking van de visie naar concrete uitvoering(splannen) en alles wat daarbij komt kijken. Hiervoor wordt ook een participatieplan opgesteld met bewoners en belanghebbenden, waarin je nauw samenwerkt met de omgevingsmanager. Voor deze rol zoeken we iemand die omgevingsbewust en politiek sensitief is. Je bent in staat om samen met de omgevingsmanager bijeenkomsten met belanghebbenden in een ontspannen sfeer te laten verlopen, en tegelijkertijd duidelijk kaders te stellen. Het project heeft een breed projectteam dat je aanstuurt.


Wat bieden wij?

 • Veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.
 • Een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van je ervaring) conform de Cao Gemeenten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
 • Reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer.
 • Een netwerk van enthousiaste professionals binnen het fysieke domein en overlappende passie binnen het werkveld.
 • Deze opdracht is ook op ZZP basis in te vullen.

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 10 jaar ervaring als strategische projectmanager bij een grote gemeente (100.000+ of G4).
 • Minimaal 10 jaar ervaring op het gebied van politiek-bestuurlijke besluitvorming bij een 100.000+ gemeente.
 • Je hebt in minimaal 5 projecten ervaring opgedaan met het organiseren van samenwerking met bewoners.
 • Je kunt goed opereren in een speelveld met verschillende belangen. Je opereert strategisch, kunt goed boven de partijen staan, je kunt lijnen uitzetten voor de langere termijn en je bent pragmatisch, flexibel en oplossingsgericht.
 • Je hebt bij voorkeur al eerder gewerkt in de openbare ruimte en met groen.


Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan snel met Frank Boland via 0634492780 of stuur een mail naar frank@tripledetachering.nl
Direct solliciteren kan uiteraard ook.

of