Skip to content

Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling

Nederland, Zuid-Holland, HoofddorpInterim/ ZZP

Functieomschrijving

Per 30 september 2022, 32 uur per week en voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging van 4 x 12 maanden


Opdracht
Voor de gemeente Haarlemmermeer zijn wij op zoek naar een Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling, die aan de slag gaat met het projectmanagement van met name woningbouw. Je stuurt processen, onderhandelt met externe partijen en je bent verantwoordelijk voor het tijdig, effectief en efficiënt realiseren van toegewezen ruimtelijke projecten.

De afdeling/ de gemeente
De cluster Projecten zorgt ervoor dat de gemeente opgaven in het fysiek domein op een professionele project- en programmamatige wijze aanpakt. Er werken circa 60 betrokken medewerkers verdeeld in drie teams: Senior Project- en Programmamanagement, Projectmanagement en Project Management Office (PMO). Deze vacature valt onder het team Senior Projectmanagement, dat bestaat uit 6 ervaren en professionele senior projectmanagers, exclusief flexibele schil.


Projecten waaraan de gemeente werkt zijn heel divers. Enerzijds zijn ze bezig met het ontwikkelen van de gebiedsontwikkeling Hyde Park in Hoofddorp, dé nieuwe groene en levendige stadswijk met hoofdstedelijke allure, direct gelegen aan het NS-station van Hoofddorp. Anderzijds werken ze aan de ontwikkeling van Schiphol Trade Park, dé showcase voor het meest duurzame en innovatieve bedrijventerrein van Europa. Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van PARK21, een park voor iedereen met ruimte voor sport, recreatie, ontspanning en groen ter grootte van 1000 ha.


Wat ga je doen? 

Geef jij graag leiding aan uiteenlopende ruimtelijke projecten die aansluiten op de uitdagingen van morgen bij één van de grootste gemeenten in Nederland? Het bouwen aan Haarlemmermeer en het leiden van hun complexe ontwikkelopgaven en projecten vraagt gedrevenheid in combinatie met resultaatgerichtheid, verbindend leiderschap en visie. Zet jij graag je tanden in deze uitdaging en heb je geruime ervaring op dit gebied? Dan pas je goed bij Haarlemmermeer als Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling.


De gemeente zoekt een Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling die het projectmanagement kan uitvoeren van met name woningbouw bij een aantal van de projecten. Je stuurt de voorbereidings- en realisatieprocessen, de contractvorming met externe partijen en de uitvoering aan. Je hebt ruime ervaring met onderhandelen met externe partijen in complexe verhoudingen en weet ze eensgezind naar het doel van een project te leiden. Als Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling ben je verantwoordelijk voor het tijdig, effectief en efficiënt realiseren van toegewezen ruimtelijke projecten gericht op het inpassen van nieuwe ontwikkelingen. Je bent gericht op het project- en programmamatig realiseren van alle mogelijke stedelijke functies zoals woningbouw, commercieel onroerend vastgoed, scholen, sportcomplexen, kantoren, bedrijfsterreinen, infrastructuren en integrale gebieds(her)ontwikkeling.

Je geeft op een professionele wijze leiding aan jouw projecten, regisseert de inbreng en bijdragen door externe partijen en diverse gemeentelijke teams. Je regisseert de voorbereiding, uitvoering en procesbeheersing binnen jouw projecten, monitort de voortgang en je coördineert de werkzaamheden van jouw projectteamleden. Verder schrijf je heldere projectdocumenten zoals projectcontracten, fasedocumenten en voorstellen voor besluitvorming. Je hebt ruime kennis van planeconomie en grondexploitaties, contractmanagement, civiel technische zaken en planologie om in de rol van Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling goed te functioneren. Van de Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling wordt politiek-bestuurlijke sensitiviteit verwacht. Je hebt een goed oog voor draagvlak in de maatschappij en anticipeert tijdig op allerlei invloeden op het project. Je hebt ervaring met participatieprocessen. Binnen het team lever je een bijdrage aan de gezamenlijke professionalisering en intervisie.


Wat bieden wij?

  • Veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.
  • Een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van je ervaring) conform de Cao Gemeenten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
  • Reiskostenvergoeding van €0,19/ €0,21 per kilometer
  • Een netwerk van enthousiaste professionals binnen het fysieke domein en overlappende passie binnen het werkveld.
  • Deze opdracht is ook op ZZP basis in te vullen.


Vereisten

Wat breng je mee?

  • Een relevante afgeronde HBO opleiding.
  • minimaal 7 jaar ervaring bij gemeente(n) als projectmanager.
  • minimaal 7 jaar ervaring in het aansturen van gebiedsontwikkelingsprojecten en van complexe ruimtelijke projecten, bij voorkeur minimaal 10 jaar.
  • 7 jaar ervaring met werkzaamheden binnen (in dienst van/gedetacheerd bij) een gemeente, bij voorkeur minimaal 10 jaar.


Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan snel met Frank Boland via 0634492780 of stuur een mail naar frank@tripledetachering.nl.
Direct solliciteren kan uiteraard ook.

of