Skip to content

Senior Beleidsmedewerker Verkeer

Nederland, Zuid-Holland, Regio Rotterdam

Functieomschrijving

Start z.s.m., 24-36 uur per week en voor 3 tot 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging. Deta-vast behoort ook tot de mogelijkheden.

Opdracht
Voor een gemeente in de buurt van Rotterdam zijn wij op zoek naar een Senior Beleidsmedewerker Verkeer, die aan de slag gaat met een breed scala aan verkeerskundige thema’s.


De afdeling/ De gemeente
De gemeente is een ambitieuze gemeente die trots is op haar rijke geschiedenis en haar historisch centrum koestert. Het stadsbestuur van werkt met ruim 300 medewerkers, met de inwoners, bedrijven en instellingen aan een prachtige, sociale en duurzame gemeente blijft waar het goed leven, werken en recreëren is. Het is een kleine en platte netwerkorganisatie met korte lijnen en een groot loyaliteitsgevoel. De kernwaarden van de gemeente zijn: ondernemen, experimenteren, reflecteren, verbinden, eigenaarschap en samenwerken. Samen zetten zij zich in om de ambities van de stad en haar inwoners waar te maken. De gemeente wil doorgroeien, meegaan in nieuwe ontwikkelingen, haar historie koesteren en een stad blijven waar het gezellig en fijn wonen is.


Je werkt nauw samen met een Senior en twee andere verkeerskundigen. Je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling staat centraal! Door een breed takenpakket en veel ontwikkelmogelijkheden staat zelfontplooiing hoog in het vaandel. Team Verkeer is een hecht team waar veel ruimte is voor eigen initiatief. Het team is informeel, heeft korte lijnen, is bij elkaar betrokken en heeft brede kennis.


Wat ga je doen? 

Je gaat generalistisch te werk en je levert een inhoudelijke bijdrage aan een breed scala aan verkeerskundige thema’s. Zo ben je betrokken bij de ontwikkeling van de omgevings- en structuurvisie, maar je adviseert ook over het laadpalenbeleid, openbaar vervoer, parkeren en verkeersveiligheid. 


De gemeente werkt aan een integrale en duurzame stadsontwikkelingsopgave. Het bouwen van woningen is een belangrijke doelstelling en verkeersmobiliteit is hierin een centraal thema. Je gaat werken aan de nieuwe wegenstructuurvisie en parkeernota om invulling te geven aan een robuust netwerk en efficiënt gebruik van de openbare ruimte. Je geeft inzicht in wat ons de komende jaren te wachten staat aan investeringen in verbindingen met de directe omgeving. De woningbouwopgave en de nieuwe metroverbinding zijn voorbeelden van actuele thema’s waarvoor de gemeente een creatieve, enthousiaste Verkeerskundige zoekt om mee aan de slag te gaan. De gemeente kiest vooral voor investeringen in comfort en veiligheid van de voetganger, fietser en het openbaar vervoer. Het mobiliteitsbeleid richt zich op meerdere maatschappelijke doelen en niet alleen op het reduceren van bijvoorbeeld de lengtes van de files.


Wat bieden wij?

  • Veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.
  • Een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van je ervaring) conform de Cao Gemeenten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
  • Reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer.
  • Een netwerk van enthousiaste professionals binnen het fysieke domein en overlappende passie binnen het werkveld.
  • Deze opdracht is ook op ZZP basis in te vullen.


Vereisten

Wat breng je mee?

  • Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau op het gebied van Mobiliteit en/of Verkeer.
  • Integraal werken is binnen de projecten waaraan je werkt van groot belang. Initiatief kunnen nemen en kunnen communiceren richting andere afdelingen en externe stakeholders is belangrijk


Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan snel met Frans Kenter via 0634170422 of stuur een mail naar frans@tripledetachering.nl
Direct solliciteren kan uiteraard ook.

of