Skip to content

Senior Beleidsmedewerker Grondzaken

Nederland, Zuid-Holland, RijswijkInterim/ ZZP

Functieomschrijving

Start z.s.m., 16 tot 24 uur per week en voor 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging van 3 x 6 maanden

Opdracht
Voor de gemeente Rijswijk zijn wij op zoek naar een Senior Beleidsmedewerker Grondzaken, die aan de slag gaat met onderhandelingen, het opstellen van diverse overeenkomsten en mede richting en invulling geven aan de beleidsontwikkeling,

De gemeente

Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, maar koestert zijn eigenheid. De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven. Ideaal om je werkervaring te verdiepen én te verbreden.

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een veelzijdige stad in een dynamische regio die altijd in beweging is. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Samen met bewoners, ondernemers en partners bouwen we aan een inclusieve stad waar ruim 55.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond kunnen wonen, werken én meedoen. Kortom: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’, dat is onze missie. Daarbij handelen we naar onze kernwaarden: toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid.

Wij zijn een toegankelijke organisatie met ongeveer 470 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen. We hebben een prettige en informele werksfeer waarin collega’s uit verschillende delen van de organisatie elkaar gemakkelijk weten te vinden. Binnen de menselijke maat van Rijswijk kun je écht een verschil maken voor Rijswijk en is jouw werk goed zichtbaar. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten!


Het team Ruimte kent 4 beleidsvelden: Ruimtelijke Ordening (en stedenbouw), Grondzaken, Wonen en Groenbeleid. Rijswijk heeft een Stadsvisie vastgesteld met daarin een aantal belangrijke opgaven/projecten. In het Havenkwartier en Kesslerpark wordt gewerkt aan de transformatie van het bedrijvenpark Plaspoelpolder naar een meer gemengd woon-werkgebied. Een andere gebiedstransformatie is Bogaard Stadscentrum. Voor deze gebiedsontwikkelingen, in lijn met de Stadsvisie, ook gerichtere toekomstvisies en Masterplannen vastgesteld. Daarnaast spelen tal van kleinere projecten die veel aandacht en gerichte kennis vragen.

De stad heeft een overzichtelijke schaal, maar kent veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.


Wat ga je doen? 

Als Sr. Beleidsmedewerker Grondzaken draag je verantwoordelijkheid voor de meer complexe aangelegenheden en projecten. Je stelt overeenkomsten op, vertaalt bevindingen in notities richting management en bestuur. Je hebt commercieel inzicht en een goed gevoel voor financiële aspecten en goede onderhandelingsvaardigheden. Verder omvatten je taken om de volgende zaken:

 • Opstellen van diverse overeenkomsten, zowel intentie- en samenwerkingsovereenkomsten, koopovereenkomsten alsook anterieure (kostenverhaal) overeenkomsten, opstal rechten vestigen etc. met de bijbehorende tekeningen en het verrichten van kadastraal onderzoek.
 • Deels zelfstandig, deels met andere medewerkers uitonderhandelen van diverse aspecten om tot een goede overeenkomst en anterieur kostenverhaal te komen. Dit incl. interne en externe afstemming over deze zaken, zoals over kosten van ingrepen in de buitenomgeving en/of infrastructuur.
 • Afhandelen van zaken met de notaris en interne archivering, adviseren van het college van B&W en gemeenteraad over projecten en contracten.
 • Mede richting en invulling geven aan de beleidsontwikkeling. Vraagbaakfunctie voor collega’s en sparringpartner voor andere (Sr.) medewerkers en management.
 • Bijdragen aan multidisciplinaire teams van interne medewerkers en externe adviseurs.
 • Adviseren van het college van B&W en gemeenteraad over grondzaken aangelegenheden en projecten, incl. het opstellen van B&W besluiten en raadsinformatiebrieven en raadsvoorstellen.

Wat bieden wij?

 • Veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.
 • Een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van je ervaring) conform de Cao Gemeenten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
 • Reiskostenvergoeding van €0,19/ €0,21 per kilometer.
 • Een netwerk van enthousiaste professionals binnen het fysieke domein en overlappende passie binnen het werkveld.
 • Deze opdracht is ook op ZZP basis in te vullen.Vereisten

Wat breng je mee?

 • Minimaal een afgeronde HBO Bachelor (bij voorkeur WO master) opleiding op juridisch gebied.


Wensen

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het opstellen van anterieure-, intentie- en samenwerkingsovereenkomsten.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het coördineren van kostenverhaal (toepassen plankostenscan en aanpassingen buitenruimte i.v.m. bouwplannen).
 • Minimaal 6 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als Senior Beleidsmedewerker Grondzaken bij een overheidsinstelling, bij voorkeur bij een gemeente.


Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan snel met Frank Boland via 0634492780 of stuur een mail naar frank@tripledetachering.nl
Direct solliciteren kan uiteraard ook.

of