Skip to content

Projectmanager Infrastructuur

Nederland, Noord-Holland, HoofddorpInterim/ ZZP

Functieomschrijving

Per 1 januari 2023, 24 uur per week en voor 12 maanden met mogelijkheid tot verlenging van 4 x 12 maanden

Opdracht
Voor de gemeente Haarlemmermeer zijn wij op zoek naar een Projectmanager Infrastructuur. Geef jij graag leiding aan uiteenlopende ruimtelijke, infrastructurele projecten die aansluiten op de uitdagingen van morgen bij één van de grootste gemeenten in Nederland? Het bouwen aan Haarlemmermeer en het leiden van onze complexe ontwikkelopgaven en infrastructurele projecten vraagt gedrevenheid in combinatie met resultaatgerichtheid, verbindend leiderschap en visie. Zet jij graag je tanden in deze uitdaging en heb je geruime ervaring op dit gebied? Dan pas je goed bij ons als Projectmanager Infrastructuur.

De gemeente
Projecten waaraan wij werken zijn heel divers. Enerzijds richten wij ons op het ontwikkelen van de gebiedsontwikkeling Hyde Park in Hoofddorp, dé nieuwe groene en levendige stadswijk met hoofdstedelijke allure, direct gelegen aan het NS-station van Hoofddorp. Anderzijds werken wij aan de ontwikkeling van Schiphol Trade Park, dé showcase voor het meest duurzame en innovatieve bedrijventerrein van Europa. Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van PARK21, een park voor iedereen met ruimte voor sport, recreatie, ontspanning en groen ter grootte van 1000 hectare.


Cluster Projecten (41 FTE) bestaat uit drie teams: Senior Project- en Programmamanagement, Projectmanagement en Project Management Office (PMO). Cluster Projecten zorgt ervoor dat de gemeente Haarlemmermeer opgaven in het fysiek domein op een professionele project- en programmamatige wijze aanpakt. Het team Projectmanagement bestaat uit 25 ervaren en professionele projectmanagers, inclusief flexibele schil.

Wat ga je doen? 


Wij zoeken een Projectmanager Infrastructuur die het projectmanagement kan uitvoeren van met name infrastructurele projecten, gerelateerd aan gebiedsontwikkelingen en woningbouwopgaven. De infrastructurele projecten hebben betrekking op bijvoorbeeld het verbeteren van ontsluitingen, de aanleg van HOV verbindingen en snelfietspaden.

Als Projectmanager Infrastructuur ben je verantwoordelijk voor het tijdig, effectief en efficiënt realiseren van toegewezen ruimtelijke, infrastructurele projecten. Je stuurt de voorbereidings- en realisatieprocessen, de contractvorming met externe partijen en de uitvoering aan. Externe partijen zijn bijvoorbeeld de Vervoerregio Amsterdam, de provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat en aannemers. Je hebt ruime ervaring met onderhandelen met externe partijen in complexe verhoudingen en weet ze eensgezind naar het doel van een project te leiden.


Je geeft op een professionele wijze leiding aan jouw projecten, regisseert de inbreng en bijdragen door externe partijen en diverse gemeentelijke teams. Je regisseert de voorbereiding, uitvoering en procesbeheersing binnen jouw projecten, monitort de voortgang en je coördineert de werkzaamheden van jouw projectteamleden. Je hebt een hands- on mentaliteit. Naast het leiden van het project, coördineer je ook op de inhoud. Je staat samen met de technisch projectleider en andere adviseurs binnen de gemeente aan de lat voor een project.


Verder schrijf je heldere projectdocumenten zoals projectcontracten, fasedocumenten en voorstellen voor besluitvorming. Je hebt ruime kennis van planeconomie en grondexploitaties, contractmanagement, civiel technische zaken en planologie om in de rol van Projectmanager Infrastructuur goed te functioneren. Van de projectmanager wordt politiek-bestuurlijke sensitiviteit verwacht.

Je hebt een goed oog voor draagvlak in de maatschappij en anticipeert tijdig op allerlei invloeden op het project. Je hebt ervaring met participatieprocessen. Binnen het team lever je een bijdrage aan de gezamenlijke professionalisering en intervisie.Wat bieden wij?

 • Veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.
 • Een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van je ervaring) conform de Cao Gemeenten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
 • Reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer.
 • Een netwerk van enthousiaste professionals binnen het fysieke domein en overlappende passie binnen het werkveld.
 • Deze opdracht is ook op ZZP basis in te vullen.

Vereisten

Wat breng je mee?


 • Minimaal een afgeronde HBO/ HTS opleiding in de richting van Bouwkunde, Civiele Techniek, Technische Bedrijfskunde of Planologie.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in het publieke domein (zoals gemeente, provincie en Rijkswaterstaat) als projectmanager.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in het aansturen van ruimtelijke, infrastructurele projecten.
 • Goede bestuurlijke sensitiviteit en ervaring met het omgaan met ambtelijk opdrachtgevers en het openbaar bestuur.
 • Zeer goede communicatieve- en onderhandelingsvaardigheden.


Wensen

 • Ervaring met meerdere fasen van het project: voorbereidingsfase, planologische uitwerkingsfase, realisatiefase en overdracht naar beheer en onderhoud, bij voorkeur 3-4 fasen op minimaal drie projecten.
 • Minimaal 7 jaar inhoudelijke ervaring op het gebied van contractmanagement, coördineren van aanbestedingen, omgevingsmanagement en/of planologische procedures.


Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan snel met Frank Boland via 0634492780 of stuur een mail naar frank@tripledetachering.nl
Direct solliciteren kan uiteraard ook.

of