Skip to content

Projectleider Grondzaken Gebiedsontwikkeling

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandDetachering/ Loondienst

Functieomschrijving

24-36 uur en een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband

Heb jij de afgelopen jaren ervaring opgedaan binnen het vakgebied Grondzaken en zou je willen ontdekken hoe deze expertise in te zetten bij de grootste en meest uitdagende gemeente van Nederland? Dan hebben wij de perfecte mogelijkheid voor je! Triple biedt in samenwerking met de gemeente Amsterdam de optie om vrijblijvend een kijkje achter de schermen te nemen op de afdeling Grond en Ontwikkeling. Zit die droomuitdaging er bij voor jou? Voor de gemeente Amsterdam zoeken wij namelijk Projectleiders Grondzaken Gebiedsontwikkeling die zich bezig gaan houden met diverse complexe ruimtelijke plannen. Nieuwsgierig naar wat de stad je te bieden heeft en wat de functie inhoudt? Lees dan snel verder.


De gemeente Amsterdam
Onze hoofdstad is een sterke metropool met veel verschillende uitdagingen op allerlei niveaus. Dagelijks werken 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf en 7 stadsdelen samen met de bewoners aan de stad van de toekomst. Het cluster Ruimte en Economie zorgt voor een goede bereikbaarheid van de stad, maakt Amsterdam duurzaam en biedt het alle mogelijkheden voor goede leefmilieus en optimale ontwikkeling van de economie. Belangrijk is dat er aandacht is voor alle schaalniveaus, van portiek tot de gehele metropool.


Een van de onderdelen van het cluster Ruimte en Economie is Grond en Ontwikkeling. Ruim 450 medewerkers voeren samen de regie op de gebieds- en vastgoedontwikkeling en voeren projecten uit voor wonen, werken en voorzieningen. Grond & Ontwikkeling is expert op het gebied van kaveluitgifte, het uitgeven van grond in erfpacht, het bouwrijp maken van gemeentelijke kavels en het transformeren en beheer van onroerend goed en financieel-economische projectbegeleiding. Bovendien berust het beheer van het erfpachtvermogen bij Grond en Ontwikkeling. De organisatie heeft hierdoor een sterke financiële en juridische kant. Op het gebied van wonen en werken kent Grond en Ontwikkeling twee pijlers. Dat zijn Gebiedsontwikkeling en Transformatie enerzijds en Erfpacht en Uitgifte anderzijds. Gebiedsontwikkeling en Transformatie richt zich op het ontwikkelen en bouwen in de stad. Erfpacht en Uitgifte van grond beheert de erfpachtcontracten in de stad en sluit nieuwe contracten voor het uitgeven van grond.


Op de afdeling Projectleiding werken nu circa 75 projectleiders. Opdrachtgevers voor wie de afdeling werkt zijn de interne afdeling Gebiedsontwikkeling en Transformaties, de stadsdelen en de regio. De projectleiders grondzaken worden als opdrachtnemer ingezet bij aan diverse projecten, zoals bijvoorbeeld de Zuidas, Sloterdijk en IJburg. De projectleiders delen regelmatig kennis tijdens bijeenkomsten en trainingen. Hierdoor zit je niet op je eigen eilandje, maar ondersteun je elkaar en kan je de expertise van je collega’s direct toepassen op je eigen project.

Functieomschrijving

Als projectleider Grondzaken Gebiedsontwikkeling heb je een cruciale rol: je bent de trekker voor het organiseren van alle grondzaken. Als verantwoordelijk aanspreekpunt voor de opdrachtgever zorg je voor een goede communicatie en de correcte juridische en financiële afhandeling van alle grondzakelijke aspecten. Je bent onderdeel van een multidisciplinair projectteam, daar werk je onder leiding van, maar vooral ook samen met een projectmanager die eindverantwoordelijk is. Dit doe je vanuit Grond en Ontwikkeling in teamverband met een of meerdere planeconomen en erfpacht- uitgevers die jij aanstuurt. Als trekker van alle grondzaken in een project moet je alle aspecten van grondzaken op hoofdlijnen goed beheersen en kun je erop sturen.


De Projectleiders Grondzaken zijn de spil van de grondproductie en vastgoedontwikkeling en houden zich bezig met onder meer: strategische planvorming van projecten, Ontwikkelingsovereenkomsten en erfpachtcontracten, grond- ,transformatie- en kavelexploitaties en grondprijsonderhandelingen, tenders op de markt brengen en het (laten) leveren van bouwrijpe grond.


Aangezien Grond & Ontwikkeling in de gebiedsontwikkeling projecten zowel de rol van opdrachtgever áls opdrachtnemer heeft, wordt ook van je verwacht dat je als onafhankelijke adviseur optreedt. Je komt te werken aan uitdagende en afwisselende projecten in de gebiedsontwikkeling. In de projecten is ervaring met erfpacht, publiekrecht, Wet Ruimtelijke Ordening, Wet Voorkeursrecht en ontwikkelstrategieën gewenst. Je hebt de expertise die nodig is om bestuurlijk complexe projecten met elkaar te verbinden. De uitdaging hierin ligt vaak om de samenwerking te initiëren met alle marktpartijen van verschillende aard en zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Wat bieden wij?

 • De kans een vrijblijvend inkijkje op de afdeling Grond en Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam te nemen.
 • Kennis te maken met het team en hun werkwijze en inzicht in de diversiteit aan projecten.
 • Uitzicht op een vast dienstverband bij de gemeente Amsterdam.
 • De diversiteit aan projecten te proeven en te ontdekken of jouw droomuitdaging hiertussen zit.
 • Afhankelijk van je ervaring een salaris tussen de €3.701,- en €6.103,- bruto per maand.
 • Reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer, OV-kaart of leaseauto.
 • 26 vakantiedagen, vakantiegeld en een pensioenregeling.
 • Laptop en telefoon.
 • Hybride werken: op locatie en thuis.
 • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
 • Enthousiaste en benaderbare collega's met brede expertise binnen het fysieke domein.
 • Teamuitjes, intervisiemiddagen en borrels.
 • Opleidingsmogelijkheden als cursussen, trainingen en/ of persoonlijke coaching.

Vereisten

 • 1-3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol.
 • WO werk- en denkniveau en minimaal een HBO opleiding in de richting van Planologie, Sociale Geografie, Bouwkunde, Bestuurskunde, (Bedrijfs)Economie en/ of Rechten.


Wensen

 • Ervaring met grondexploitaties en erfpacht.
 • Ervaring met transformatieprojecten.
 • Kennis van en ervaring met de Wet Voorkeursrecht Gemeente.

of