Skip to content

Projectleider Gebiedsontwikkeling Westergouwe

Nederland, Zuid-Holland, GoudaInterim/ ZZP

Functieomschrijving

16-24 uur per week tot eind 2023 en met optie tot verlenging


Opdracht

Gemeente Gouda is op zoek naar een projectleider gebiedsontwikkeling bij voorkeur voor 16 – 24 uur per week die een bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van onze nieuwe woonwijk Westergouwe. Voor deze leuke en uitdagende opdracht zoekt de gemeente Gouda ter versterking van het projectteam een projectleider die beschikt over ervaring met locatie- en gebiedsontwikkeling in samenwerking met marktpartijen en woningcorporaties. Als projectleider ben je betrokken bij de realisatie van één of (bij voorkeur) meerdere (gemeentelijke) deelprojecten, de ontwikkeling van Westergouwe (3e/4e fase) in bredere zin en verschillende beleidsdossiers binnen Westergouwe.


Westergouwe is een nieuwe woonwijk aan de westkant van Gouda waar ca. 4500 woningen gebouwd worden met alle daarbij behorende voorzieningen. In 2 fases zijn tot nu toe ca. 1000 woningen gerealiseerd. De 3e fase is nu in ontwikkeling en aanbouw en loopt door tot ca. 2026.

Voor de ontwikkeling van de bouwvelden maakt de gemeente afspraken met marktpartijen en woningcorporatie.


Ontwikkeling gemeentelijke bouwvelden

Voor het tot ontwikkeling brengen van twee gemeentelijke bouwvelden (deelprojecten) zoekt de gemeente op korte termijn een ervaren projectleider.

Een van de projecten betreft de realisatie van een woon-zorgcomplex voor ouderen van 53 woningen. Dit deelproject is een samenwerking met een woningcorporatie, een zorgaanbieder en een welzijnsinstelling.

Een ander project is de realisatie van een appartementengebouw voor midden huur (50 woningen) met een woningcorporatie.

Deze projecten kennen een stevige tijdsdruk in verband met de afgesproken vastgoedfasering. Daarnaast worden eisen gesteld aan het woonprogramma (betaalbaarheid) en aansluiting op het stedenbouwkundig plan. Opdracht voor de projectleider is om samen met de woningcorporaties tot sluitende afspraken te komen over programma, grondprijs en kwalitatieve uitgangspunten, resulterend in een grondverkoopovereenkomst die past binnen de gemeentelijke uitgangspunten.

Werkzaamheden van de projectleider zijn (onder meer) procesvoortgang en planning, extern projectoverleg met de woningcorporatie, interne afstemming met juridisch adviseur, planeconoom en betrokken beleidsadviseurs (wonen, maatschappelijk beleid) en voorbereiding bestuurlijke besluitvorming.

De benodigde capaciteit voor bovengenoemde taken is ca. 1 dag/week. In verband met de tijdsdruk is invulling op korte termijn noodzakelijk.


Ondersteuning Ontwikkeling Westergouwe in bredere zin + diverse beleidsdossiers

Naast de gemeentelijke deelprojecten zal de projectleider binnen het projectteam ook in bredere zin ondersteuning geven bij de ontwikkeling van Westergouwe (3e / 4e fase). Bijvoorbeeld waar het gaat om afstemming met bouwinitiatieven van derden of werkzaamheden van het Projectbureau Westergouwe met betrekking tot bijvoorbeeld de openbare ruimte.


Naast de ontwikkeling van bovengenoemde projecten in Westergouwe 3e fase zijn er beleidsdossiers waarbij begeleiding en coördinatie vanuit het project Westergouwe gevraagd wordt. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om als bovenwijkse voorzieningen, deelmobiliteit, fietsroutes, duurzame energie en archeologie.

Opdracht voor de projectleider is om afstemming met interne vakdisciplines en belanghebbenden te komen tot voortgang in de plan- en besluitvorming.


Wat bieden wij?

  • Veel dynamiek en complexe opgaven.
  • Een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van je ervaring) conform de Cao Gemeenten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
  • Reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer.
  • Een netwerk van enthousiaste professionals binnen het fysieke domein en overlappende passie binnen het werkveld.
  • Deze opdracht is ook op ZZP basis in te vullen.

Vereisten

  • Minimaal 3 jaar ervaring met soortgelijke opdrachten.
  • MInimaal een afgeronde HBO-opleiding in relevante richting.


Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan snel met Frank Boland via 0634492780 of stuur een mail naar  frank@tripledetachering.nl
Direct solliciteren kan uiteraard ook.

of