Skip to content

Medior Stedenbouwkundig Ontwerper

Rotterdam, Zuid-Holland, NederlandDetachering/ Loondienst

Functieomschrijving

Per 1 januari 2023, 32-36 uur per week en voor 12 maanden met mogelijkheid tot verlenging van 2 x 6 maanden. Indiensttreding bij de opdrachtgever behoort ook tot de mogelijkheden.

Opdracht
Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een Medior Stedenbouwkundig Ontwerpen. Jij bent van het ontwerpen van projecten op grote schaal! In de regio IJsselmonde staan de komende jaren diverse bouwontwikkelingen op de agenda, als stedenbouwkundig ontwerper draag jij hieraan bij en werk je aan de ontwikkeling van hechtere gemeenschappen in Rotterdam.


De gemeente

Stadsontwikkeling bouwt aan een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad, met hart voor Rotterdam en de mensen die er komen, wonen en werken. Wij initiëren en begeleiden ruimtelijke en economische investeringen in Rotterdam. Daarbij zijn wij zowel publiek ontwikkelaar als kwaliteitsbewaker. Met gericht verkeersbeleid en een duurzame infrastructuur houden we Rotterdam bereikbaar. Door regels te handhaven zorgen we dat Rotterdammers veilig en aangenaam kunnen wonen. En met ons vastgoed huisvesten wij belangrijke publieke diensten en voorzieningen. Stadsontwikkeling geeft - samen met private en publieke partners - vorm aan de stad en houdt de stad in vorm.


De afdeling

Je komt te werken op de afdeling Ruimtelijk Ontwerp en Advies (ROA). Wij zijn een afdeling met 160 collega’s, voornamelijk landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen. We werken gebiedsgericht. Dit betekent dat je werkt aan een bepaald deel van de stad, dat je op den duurt kent als je broekzak.


We koppelen je aan een ervaren stedenbouwkundige, met wie je de projecten en de taken in jouw deelgebied van de stad verdeelt. Samen trekken jullie op om bijvoorbeeld visies op te stellen, masterplannen of een nota van uitgangspunten te maken, of een tender uit te zetten. Afhankelijk van je ervaring, kan je snel ook zelfstandig kleinere projecten doen. Ons doel is sowieso om je op verschillende schaalniveaus te laten werken.


Projecten waar we aan werken kun je gerust toonaangevend en complex noemen, ze staan dagelijks in de krant.

Wat ga je doen?

Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en werken aan een energietransitie. In IJsselmonde spelen diverse grootschalige bouwontwikkelingen, zoals Stadionpark met de Sportcampus en Feyenoord City, het Centrum van IJsselmonde waar we samen met European-winnaars een nieuwe wijk ontwikkelen en in Lombardijen de knooppuntontwikkeling en een kwaliteitsimpuls voor de wijk. IJsselmonde is een stad op zich met krap 60.000 inwoners. Naast de grotere projecten werken we op alle schaalniveaus aan dit gebied: gezondere en hechtere gemeenschappen, de mobiliteitstransitie, vergroening van de buitenruimte en een duurzamer woningbestand. Ter ondersteuning van het huidige team ontwerpers in IJsselmonde, zoeken we een ambitieuze een getalenteerde medior stedenbouwkundige.

Je bent een zeer getalenteerd ontwerper met werkervaring op een (internationaal) bekend bureau of andere grote gemeente. Je weet snel te schakelen tussen de verschillende schalen, kan ideeën goed omzetten in woord en beeld en je bent een uiterst bedreven tekenaar, zowel 2D als 3D. Je bent in staat om zelfstandig (kleine) ruimtelijke studies uit te voeren. We zullen je begeleiden naar steeds zelfstandiger werken en meer verantwoordelijkheid nemen.


Wat bieden wij?

 • Veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.
 • Een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van je ervaring) conform de Cao Gemeenten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
 • Reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer.
 • Een netwerk van enthousiaste professionals binnen het fysieke domein en overlappende passie binnen het werkveld.

Vereisten

Wat breng je mee?

 • Afgeronde, relevante WO-opleiding, in de richting van Stedenbouw, Architectuur;
 • Minimaal 4 jaar werkervaring als stedenbouwkundige;
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het Adobe pakket en Autocad;
 • Kennis en ervaring met gebruik van Sketch-up;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;


Wensen

 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met werkzaamheden als opstellen visies, masterplannen, nota van uitgangspunten en tenders uitzetten.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als stedenbouwkundige bij een gemeente of architectenbureau.


competenties

Jij gaat voor het beste resultaat, met jouw resultaatgerichtheid ben je actief gericht op het behalen de beste resultaten. Doordat je goed kan samenwerken zijn niet alleen je individuele doelen belangrijk maar ook de resultaten die je samen met je team behaald belangrijk voor je. Je draagt actief bij aan een gezamenlijk resultaat. Je hebt ervaring met werken in een multidisciplinair team waarin je goed met stedenbouwkundigen en projectmanagers hebt samengewerkt. Met de markt (stakeholders) en experts. In staat om meerdere vakgebieden met elkaar in verband te brengen. Je beschikt dat ook over goede communicatieve vaardigheden je kan op verschillende niveaus (bestuurlijk, strategisch en tactisch) zowel mondeling als schriftelijk helder communiceren. Houdt bij contacten van verschillende niveaus rekening met verschillende behoeften en belangen. Geeft helder en duidelijke uitleg en maakt complexe zaken begrijpelijk. Stevig gesprekspartner bij gesprekspartner van hoger niveau over gevoelige onderwerpen, tegenstellingen en belangen. Leeft zich in de ander in, doorziet ingewikkelde vragen en maakt inhoudelijke zaken voor de ander begrijpelijk. Je bent omgevingsbewust je bent goed op de hoogte wat er binnen jouw afdeling, vakgebied en de gemeente speelt. Voert je werkzaamheden integer uit, op consistente wijze handhaaf jij sociale en ethische normen in woord en gedrag, je bent ook niet bang om andere hierop aan te spreken. Wat betreft je werkzaamheden ben jij in staat om deze aan de hand van concrete doelen en taken zelfstandig uit te voeren. Je bent initiatiefrijk, komt uit eigen beweging in actie en zoekt daarbij naar proactieve verbetermogelijkheden. Met je conceptueel vermogen ben je in staat om situaties of uitdagingen te overzien en ben je ook in staat om innovatieve oplossingen te bieden.

Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan snel met Frans Kenter via 0634170422 of stuur een mail naar frans@tripledetachering.nl
Direct solliciteren kan uiteraard ook.

of