Skip to content

Adviseur Groen en Natuur

Hoofddorp, Noord-Holland, Nederland€ 3.000 - € 4.500 per maandDetachering/ Loondienst

Functieomschrijving

32-40 uur per week en een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband


Adviseur bij Triple

Zodra je de deur uitloopt en om je heen kijkt heb je te maken met de fysieke leefomgeving, waarin de gevolgen van klimaatverandering merkbaar zijn. Het weer wordt steeds warmer, extremer, droger en natter, wat bijvoorbeeld voor hittestress en afnemende biodiversiteit zorgt. Is in jouw leefomgeving voldoende ruimte voor groen en natuur? Gebruikt de gemeenten de juiste instrumenten om de openbare ruimte te vergroenen en zo in te zetten om extreme hitte tegen te gaan en biodiversiteit te verhogen? Hoe wordt gezorgd dat dit op een visueel interessante en efficiënte manier gebeurt, zodat toekomstige generaties optimaal profiteren van meer natuur en groen in de omgeving?

Allemaal zaken die nauw samenhangen met andere factoren die zorgen voor een fijne leefomgeving; zijn er voldoende scholen, winkels, terrassen en kinderopvangmogelijkheden in de buurt? Is er een goede balans in het huizenaanbod? Zijn er genoeg parken in de omgeving en voldoen die aan de wensen van buurtbewoners? Hoe zorgen we met zijn allen dat de wijk schoon en duurzaam blijft voor volgende generaties? Zit er genoeg vaart in de energietransitie?

Dit zijn de vraagstukken waar de specialisten van Triple zich mee bezig houden. Voor gemeenten, provincies en andere overheidsinstellingen en uiteindelijk de samenleving. Samen werken we zo aan een groenere en toekomstbestendige leefomgeving.


Omschrijving

Ter versterking van onze eigen organisatie zoeken wij een Adviseur Groen en Natuur. Je bent onderdeel van een jonge en ambitieuze groep professionals, wat betekent dat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Wij helpen je aan uitdagende en tijdelijke opdrachten bij publieke organisaties.

Triple werkt nauw samen met overheden om specifieke werkzaamheden binnen de fysieke leefomgeving ten uitvoer te brengen. Als specialist op het vlak van Groen en Natuur ga je aan de slag met groenvisies- en plannen. Je stelt groenbeleid op en voert het uit, adviseert college en bestuur en draagt bij aan de integrale uitvoering van projecten. Door heldere communicatie en participatietrajecten creëer je draagvlak bij (andere) publieke organisaties, bedrijven, maatschappelijke organisaties andere stakeholders. Binnen integrale gebiedsontwikkelingsprojecten en transformatie van de openbare ruimte adviseer jij gevraagd en ongevraagd als specialist binnen het vakgebied Groen en Natuur.

Triple heeft veel contact met gemeentelijk organisaties, kent ze door en door en weet waaraan zij behoefte hebben. Afhankelijk van je eigen behoeften en ontwikkelwensen zorgen we er zo samen voor dat je een kijkje in verschillende keukens krijgt en op de juiste plek belandt. Doordat opdrachten en gemeentelijke organisaties altijd verschillen, zorg je voor de gewenste en onmisbare ontwikkeling: snel aanpassen binnen een nieuwe organisatie en juist positioneren om het gewenste resultaat te leveren.

Bij Triple voorzien momenteel 4 van de 15 vaste adviseurs in de vraag van publieke organisaties op het thema groen en natuur. Door de toenemende vraag van publieke organisaties zoeken wij een Adviseur Groen en Natuur met specialistische kennis, die beleidsmatig sterk is en projecten kan uitvoeren.


Wat ga je doen?

 • Integraal adviseren over groen en natuur binnen gebiedsontwikkelingen en transformaties openbare ruimte.
 • Draagvlak creëren bij bestuur, inwoners, bedrijven en andere belanghebbenden.
 • Opstellen  van groenvisies, groenstructuurplannen en beleidstukken.
 • Zorgen voor een leefbare toekomst met oog voor natuur en groen.


Wat bieden wij?

 • Afhankelijk van je ervaring een salaris tussen de €3.000 en €4.500 bruto per maand.
 • Reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer, OV-kaart of leaseauto.
 • Laptop, telefoon en, indien nodig, een ergonomische thuiswerkplek.
 • Balans tussen thuiswerken, bij de opdrachtgever of op het kantoor van Triple.
 • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
 • Enthousiaste en benaderbare collega's met brede expertise binnen het fysieke domein.
 • Teamuitjes, intervisiemiddagen, borrels en bbq’s.
 • Opdrachten bij publieke organisaties die bij jou passen.
 • Een ruim opleidingsbudget voor trainingen, cursussen en/ of coaching.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een relevante HBO of WO opleiding in de richting van het vakgebied Groen (Tuin- en Landschapsontwerp of vergelijkbaar).
 • Je hebt minimaal 6 maanden ervaring opgedaan bij een gemeente, provincie of aan bureauzijde.
 • Je werkt graag aan verschillende uitdagingen bij variërende publieke opdrachtgevers.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift (for international candidates: don't reply if not).


Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan snel met Frank Boland via 06 3449 2780 of stuur een mail naar frank@tripledetachering.nl. Direct solliciteren kan uiteraard ook!

of