Skip to content

Adviseur Duurzaamheid & Klimaatadaptatie

Hoofddorp, Noord-Holland, NederlandDetachering/ Loondienst

Functieomschrijving

32-40 uur per week en een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband

Triple

Zodra je de deur uitloopt en om je heen kijkt heb je te maken met de fysieke leefomgeving, waarin de gevolgen van klimaatverandering al merkbaar zijn. Het wordt warmer, droger en natter, wat voor meer wateroverlast en -tekort en hittestress zorgt. In hoeverre is jouw straat klimaatbestendig ingericht? De klimaatopgave vraagt om een klimaatrobuuste benadering van ruimtelijke ordening, dat ruimte biedt voor meer groen en blauw in de stad, wijk of straat om de klimaateffecten te verminderen. Een dergelijke benadering biedt ook lokaal maatwerk in een klimaatbestendig herinrichting van onze steden, regio’s en provincies.


Zijn er voldoende scholen, winkels, terrassen en kinderopvangmogelijkheden in een groen-blauwe buurt? Is er een goede balans in het huizenaanbod? Zijn er genoeg parken in de omgeving en voldoen die aan de wensen van buurtbewoners? Hoe zorgen we met zijn allen dat de wijk schoon en duurzaam blijft voor volgende generaties?

Allemaal vraagstukken waar de specialisten van Triple zich mee bezig houden. Dit doen zij voor gemeenten, provincies en andere overheidsinstellingen en uiteindelijk de samenleving. Samen werken we zo aan een klimaatrobuuste leefomgeving.


Omschrijving

Ter versterking van onze eigen organisatie zoeken wij een Adviseur Klimaatadaptatie. Je bent onderdeel van een jonge, ambitieuze groep professionals, wat betekent dat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Wij helpen je aan uitdagende en tijdelijke opdrachten bij publieke organisaties. Triple werkt nauw samen met overheden om specifieke werkzaamheden binnen de fysieke leefomgeving ten uitvoer te brengen. Als specialist op het vlak van duurzaamheid en klimaatadaptatie ga je aan de slag met gemeentelijke klimaatadaptatieplannen. Je trekt binnen een team op met andere specialisten als verkeerskundigen, projectleiders openbare ruimte, landschapsarchitecten en gebiedsontwikkelaars. Al deze specialisten hebben ook met jouw vakgebied van doen en jij adviseert gevraagd en ongevraagd.


Triple heeft veel contact met gemeentelijk organisaties, kent ze door en door en weet waaraan zij behoefte hebben. Afhankelijk van je eigen behoeften en ontwikkelwensen zorgen we er zo samen voor dat je een kijkje in verschillende keukens krijgt en op de juiste plek belandt. Doordat opdrachten en gemeentelijke organisaties altijd verschillen, zorg je voor de gewenste en onmisbare ontwikkeling: snel aanpassen binnen een nieuwe organisatie en juist positioneren om het gewenste resultaat te leveren.

Bij Triple voorziet momenteel één van de zes vaste adviseurs in de vraag van gemeenten op het thema klimaatadaptatie en duurzaamheid. Deze ervaren kracht staat klaar als sparringpartner op de inhoud. Door de toenemende vraag vanuit publieke organisaties zoeken wij versterking.

Wat ga jij doen?

Als adviseur klimaatadaptatie ben je verantwoordelijk voor het:

 • Borgen van klimaatadaptatie in huidig en toekomstige gemeentelijk beleid door het opstellen en/of actualiseren van een klimaatadaptatiestrategie en uitvoeringsagenda;
 • Strategisch overleg met partners op het gebied van water, groenbeheer, mobiliteit, energie.


Wat bieden wij?

 • Afhankelijk van je ervaring een salaris tussen de €3.000 en €4.500 bruto per maand.
 • Reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer.
 • Laptop en telefoon.
 • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
 • Enthousiaste en benaderbare collega's met brede expertise binnen het fysieke domein.
 • Teamuitjes, intervisiemiddagen en borrels.
 • Opdrachten bij publieke organisaties die bij jou passen.
 • Opleidingsmogelijkheden als cursussen, trainingen en/ of persoonlijke coaching.

Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan snel met Frank Boland via 06 3449 2780 of stuur een mail naar frank@tripledetachering.nl. Direct solliciteren kan uiteraard ook!

Vereisten

 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift (for international candidates: don't reply if not).
 • Je beschikt over een relevante HBO of WO opleiding in de richting van Klimaatadaptatie, Circulariteit of Duurzaamheid (Future Planet Studies, Urban Environment, Climate Change and Sustainability of een opleiding richting planologie of ruimtelijke ordening met een specialisatie op genoemde thema’s).
 • Je hebt minimaal 6 maanden ervaring opgedaan bij een gemeentelijke organisatie of aan bureauzijde.
 • Je werkt graag aan verschillende uitdagingen bij variërende publieke opdrachtgevers.

of